leipomo1.jpg N_KAUSALA_viineriitiski.jpg N_KOUVOLA_terassi.jpg SEPOSTOPOL_kahvilaa2.jpg N_VETURI_kahvilaa2.jpg leipomo3.jpg leipomo6.jpg leipomo2.jpg

Historiaa ja nykypäivää

Seppo Varpenius aloitti joulukuussa 1987 Kausalassa leipomo- ja kahvilatoiminnan ja myi aluksi tuotteitaan myös lähialueen toreilla. Vuonna 2001 hän perusti Kouvolan Manskille Naapantuura-kahvilan ja pullapuodin. Seuraavana vuonna kahvilaa vielä laajennettiin. Keväällä 2019 Manskin Naapantuura päivitettiin täysin uuteen muotoon. Päivityksessä vaihtui niin nimi kuin sisustuskin. 

Mikä ihmeen Naapantuura?
Naapantuura on sanaleikki, joka syntyi, kun kahvilalle etsittiin nimeä. Tuura on puuvartinen pitkä terästaltta, jolla kalastaja jyystää jäähän reiän. Leipomo Seppo Varpenius Ky:n ja Kahvila Naapantuuran perustaja on varsinainen kalaseppo, jonka lempinimi on Naapa. Ystävä Jorma keksi kahvilalle persoonallisen nimen: Naapantuura.

Naapantuura-kahviloita on nykyään jo kolme: Kausalassa leipomon yhteydessä, Kouvolan keskustassa kävelykatu Manskilla ja syyskuussa 2012 avattiin upouusi Naapantuura Kouvolan uuteen Kauppakeskus Veturiin.

Miten Naapasta tuli leipuri?
Seppo ”Naapa” Varpenius oli alunperin sisustusalan ammattimies mutta myös leipomoala oli aina houkuttanut. Niinpä Seppo opiskeli kaksi vuotta Pohjois-Karjalan ammatillisessa kurssikeskuksessa ja paneutui sitten huolellisesti oman yrityksen rakentamiseen.

Perheyritys ja perinteet jatkuvat
Seppo Varpenius luopui yrittämisestä maaliskuussa 2006, mutta esikoinen Ossi Varpenius jatkaa leipomoyrittäjänä. Hän oli isänsä opissa seitsemän vuotta ennen yrittäjäksi ryhtymistään.

- Joka päivä tuoreet omat tuotteet, pääosin laktoositonta, ja iloisia hymyjä. Ne ovat Naapantuuran vahvuuksia! vakuuttaa Ossi Varpenius leipomon puolelta. Leipomon tuoreita, käsintehtyjä tuotteita myydään ainoastaan omista kahviloista. Pienenä poikkeuksena Kausalan lähialueen muutama vähittäiskauppa. Yritys täytti 30 vuotta 1.12.2017.


Tervetuloa!